Vámosújfalu faluház

Művelődési Ház elődje, a Faluház 1995-ben épült. Egyetlen terme csak korlátozott számú résztvevő befogadására volt alkalmas.

A 2002-ben végrehajtott bővítése lehetőséget biztosított még nagyobb létszámú rendezvények megtartására. Itt bonyolítjuk az óvoda iskola ünnepségeit, kulturális műsorait. A felnőttek részére bálokat, igény szerint előadásokat, kulturális programokat szervezünk. A művészet iskolai csoportok (nép- és társastánc) szívesen tartják foglalkozásaikat a ház falai között. Hétfő délutánonként nyugdíjasok veszik birtokba, beszélgetésre, közös éneklésre, s itt készülnek fellépéseikre is.

A kialakított két klubszoba az ifjúság mindennapos fogadását tette lehetővé.

Vámosújfalui Ifjúságért Alapítvány jóvoltából berendezés is került a termekbe: biliárd, asztalifoci, darts. Itt került elhelyezésre az eMagyarország pont is.

A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár keretei között működő könyvtár iskolai és közkönyvtári feladatokat is ellát. 2006-tól mozgókönyvtári egységként működik. Munkanapokon a minden napos nyitva tartással kielégíti a felmerülő igényeket. Jelenleg a könyvtáros Magyar Ildikó.

A könyvtár nyitva tartása:

Hétfő, szerda, péntek: 13.00 – 14.30

Kedd és Csütörtök: 13.30 – 14.30 és 17.00-18.00