Sáfi fólia

Autóüveg és fényszóró fóliázás, polírozás

Engedjétek meg, hogy néhány gondolatban ismertessem az általam telepített CCF kavicsvédő lámpafólia jellemzőit valamint a CCF autóüveg fólia előnyeit, jellemzőit és nem utolsó sorban a jogszabályi feltételeket.


A lámpabúra fóliák lámpa polírozás után kerülnek telepítésre, ezáltal a felpolírozott lámpabúrák a nap UV sugarai által okozott mattulás és kavics ellen védelmet kapnak. A fóliák víztiszta réteggel vannak ellátva és újrapozícionálható ragasztóval rendelkezik.


Autóüveg fóliázásról : a leghatékonyabb optikai tuning esztétikus külsőt kölcsönöz autódnak. Védi az autódban hagyott értéket az impulzusszerű rablásoktól. Meggátolja az autóba való belátást. A karcállóréteggel ellátott szín stabil üvegfóliák kellemes hőmérsékletet biztosítanak télen-nyáron. Megszűri a nap káros UV-sugarait, ezért nem fakul ki az autód kárpitja.

HŐ ÉS FÉNYVÉDŐ AUTÓÜVEG FÓLIÁK

Az üvegfóliák napvédő réteget képeznek az üveg belső felületén. Típustól függően a napsugárzásból származó hő nagy részét kinn tartják, míg a látható fényt beengedik. Csökkentik a fény zavaró és vakító hatását, ugyanakkor a szabályosan feltett fóliák a látási viszonyokat nem rontják, így biztonságos és komfortos vezetési és utazási feltételeket

MIÉRT ÉRDEMES CCF AUTÓÜVEG FÓLIÁT VÁLASZTANI?

Nálunk nem létezik fényvédő autó üveg fólia!!! A CCF autóüveg fóliák mindegyike jó vagy kiváló hővédő tulajdonságokkal rendelkezik!

A CCF Black és Black plus sorozat a világ egyik vezető, európai fóliagyártójának terméke. Autóüveg fóliák mindegyike dupla erős karcálló réteggel van ellátva.

MEGBÍZHATÓ UV-VÉDELEM ÉS SZÍNTARTÓSÁG

A CCF Black autófólia sorozat a poliészterben és a ragasztóanyagban is UV szűrő részecskéket tartalmaz ezzel biztosítva a 99%-os védelmet. Az inorganikus részecskék az idő múlásával sem vesztenek teljesítményükből, szemben sok más gyár organikus részecskéivel. Speciális UV szűrő ragaszójának köszönhető, hogy az általunk forgalmazott fóliák hosszabb ideig megőrzik tulajdonságaikat, legyen szó hővédelemről vagy színtartóságról.

AUTÓÜVEG FÓLIÁZÁS SZABÁLYAI

Vonatkozó jogszabály: A közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 97.§ (7) bek.szabályozza a fényáteresztő-képesség mértékét. A rendelet módosításáról szóló 84/2005. (X.11.) GKM rendeletének 3. §-a szerint személygépkocsik esetén nem csak a hátsó oldalablakok, de a hátsó szélvédő is bármely sötétségű fóliával jogszerűen ellátható, amennyiben a fólia magyarországi minősítéssel ("H" engedély, Af szám) rendelkezik, valamint a gépjármű két oldalsó tükörrel van ellátva.

- A "B" oszlop mögötti üvegek (hátsó-oldalsó, hátsó szélvédő) csak érvényes "H" minősítő jellel, illetve AF számmal rendelkező anyaggal fóliázhatók, a fényáteresztéstől függetlenül.

A vezető üléssora melletti üvegek is fóliázhatók olyan anyaggal, mely rendelkezik érvényes "H" minősítő jellel, AF számmal de összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 70%-nál.

- Az első szélvédő (ez alól kivétel a lehajtott napellenzők által takart felület, ahova sötétítő csík szerelhető) is fóliázható érvényes "H" jellel, AF számmal rendelkező anyaggal, ha összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 75 %-nál.

Egyéb:

a fóliázó a telepített fóliáról a minősítési engedély számát is tartalmazó műbizonylatot állít ki, amely engedély szám minden befóliázott ablakra is kötelezően felkerül, biztosítva ezzel a műbizonylat és a felragasztott fólia összerendelhetőségét.

A műbizonylatot a gépjármű papírjaival együtt kell tartani.

Az üvegfóliák nedves technológiával kerül applikálásra, ezért előfordulhat, hogy átmenetileg enyhén homályos lesz, azonban rövid időn belül kitisztul, amint a ragasztáshoz felhasznált víz a fólia alól kiszárad. A teljes kiszáradásig az ablakot nem szabad működtetni (ez általában 2-3 nap, de erősen függ a környezeti hőmérséklettől). Az ablaküveg fóliázott felületét 30 napig nem szabad tisztítani. Ezt követően háztartási ablaktisztító folyadékkal és puha törlőkendővel tisztítható.

CCF Black 15% autóüvegfólia


CCF Kadmium sárga lámpafólia


CCF Black Plus 5% üvegfólia 15 év garancia


CCF Black 45% üvegfólia


CCF Black Plus 15% üvegfólia


CCF Black 3% extra sötét üvegfólia


CCF víztiszta és Light Blue kavicsvédő lámpafólia


CCF Light Black kavicsvédő lámpafólia